logo Red Star Development

dinsdag 1 januari 2019

Devoxx 2018

overzichtsfoto van een zaal tijdens een Devoxx presentatie
(c) Devoxx Belgium (CC BY-NC-ND 2.0)

Dit jaar was ik te laat om een Devoxx ticket aan te schaffen voor de volle week. De kaartverkoop begon veel eerder dan ik had verwacht, dus moest ik dit jaar genoegen nemen met slechts een Deep Dive-ticket voor 12 en 13 november 2018. Om mezelf tijd te gunnen om met nieuwe technologieën te experimenteren, hield ik mijn agenda in de aansluitende anderhalve week vrij.

Devoxx België zit vol met interessante sessies over uiteenlopende onderwerpen. Het wordt elk jaar door meer dan 3000 ontwikkelaars bezocht. Ik had afgesproken met oud-collega’s en het reüniediner op maandag was ouderwets gezellig.

Sinds een paar jaar worden de meeste sessies live gestreamd op YouTube en kun je ze op elk gewenst moment later afspelen. Zo hoef je niets te missen. Er wordt immers een veelvoud aan sessies tegelijkertijd gepland.

Vanwege dit Devoxx YouTube-kanaal is het bijna niet meer nodig om de conferentie daadwerkelijk te bezoeken om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen in het vakgebied. Maar het bijwonen geeft je de hele week een sterke focus op de aangeboden kennis, wat moeilijk te bereiken is vanaf thuis of kantoor. Om nog maar te zwijgen over de mogelijkheid om bij te kletsen met oud collega’s.

Tijdens mijn Deep Dive richtte ik me op onderwerpen die ik op korte termijn zou kunnen gebruiken. Dus bezocht ik sessies over Kubernetes, Kotlin en Typescript en een paar kortere presentaties over security en Spring Boot. Eenmaal thuis heb ik veel meer video’s van de Devoxx van dit jaar bekeken en de nieuwe kennis toegepast op mijn persoonlijke projecten, zoals het playlists project en nog een andere. Playlists is nu volledig geschreven in Kotlin op Spring Boot

Ik heb ook dit jaar weer genoten van mijn bezoek en vooral van de tijd die ik nam om na afloop met het materiaal te spelen. Dat is iets wat ik echt kan aanbevelen aan elke Devoxxian.